Hvordan behandle ordre i Magento

I denne opplæringsvideoen vil vi vise deg hvordan du kan behandle nye bestillinger, fakturere, opprette bestillinger og redigere kunder i Magento. Du vil lære hvordan du kan bruke Magento-plattformen til å effektivt administrere salgsprosessen og opprettholde kundene dine på en god måte.

Se vår opplæringsvideo om hvordan du behandler nye bestillinger, fakturerer, oppretter bestillinger og redigerer kunder i Magento her:

Steg-for-steg veiledning til behandling av bestillinger og kundehåndtering i Magento

I denne veiledningen vil vi detaljert gjennomgå hvordan du kan håndtere nye bestillinger, fakturere, opprette forsendelser og redigere kundeinformasjon i Magento. Denne guiden er designet for å gjøre deg dyktigere i å bruke Magento for effektiv salgs- og kundeserviceadministrasjon.


Behandle innkommende bestillinger i Magento

 1. Gå til Ordre: Start med å gå til ‘Salg’ og deretter ‘Ordre’ i Magento. Dette er ditt kontrollsenter for alle bestillinger.
 2. Velge en Bestilling: Finn og velg den bestillingen du vil behandle. Du får en oversikt over viktige detaljer som betalingsmetode og leveringsstatus.
 3. Forstå Kundedetaljer: Hvis kunden er registrert, kan du klikke på deres navn for å få tilgang til deres kundeprofil. Dette gir deg innsikt i kundens kjøpshistorikk og preferanser.


Fakturere en Bestilling

 1. Lage en Faktura: Inne på en bestillingsdetaljer, klikk på ‘Faktura’ for å starte faktureringsprosessen.
 2. Legge til Kommentarer: Du kan legge til en kommentar til fakturaen. Dette er nyttig for å gi kunden ekstra informasjon om bestillingen.
 3. Sende Faktura til Kunde: Bestem om du ønsker å sende fakturaen direkte til kunden via e-post. Dette holder kunden oppdatert og forbedrer kundeservicen.


Opprette Forsendelse

 1. Registrere Forsendelsen: Velg ‘Opprett forsendelse’ for å markere at varen er sendt til kunden.
 2. Justere Antall Varer: Hvis du må endre antallet varer som sendes, kan dette gjøres her.
 3. Oppdatere Lagerstatus: Når forsendelsen er bekreftet, oppdateres lagerbeholdningen automatisk i Magento.


Redigere Kundens Informasjon

 1. Endre Kundeopplysninger: Du kan redigere kundens adresse og kontaktinformasjon direkte fra ordredetaljene.
 2. Håndtere Endringer Forsiktig: Vær spesielt forsiktig med å endre leveringsadresser, da dette kan påvirke fakturering og sikkerhetsprosesser.


Kansellere eller Kreditere Bestillinger

 1. Kansellere en Bestilling: Hvis nødvendig, kan du kansellere en bestilling og dermed annullere betalingen.
 2. Kreditere Kunder: For å refundere en kunde, opprett en kreditnota. Husk at betalinger må refunderes gjennom betalingsleverandørens system.


Konklusjon

Å mestre disse prosessene i Magento vil ikke bare gjøre deg mer effektiv i daglig håndtering av nettbutikken, men også forbedre kundeopplevelsen gjennom bedre service og kommunikasjon.